Drama unui gay de provincie

 lntg.gif

Am reusit sa fac o minune… saptamana trecuta am iesit la suc cu o prietena. Faza tare e ca abia reusesc sa ies in oras cu prietenii din Bucuresti, dar mi-am facut timp pentru ea… ca imi e draga si nu am vrut sa ratez rarele ocazii cand e prin capitala.
Discutia a ajuns la un momentdat la “la voi in oras sunt multi gay?”. Si mi-am amintit de gay de la mine din oras…. aia “care este”.
Cam o data, de doua ori pe luna, am ocazia sa ma reintorc in orasul meu mic si urat. Are vreo 60 de mii de locuitori… si din cate stiam eu… eram the only gay in the village :) Bine, mai stiam pe un tip… chiar un fost boyfriend, care acum este plecat in tari straine. Si mai cunosc vreo 2 care sunt demult in Bucuresti si nu se mai intorc asa des ca mine la radacini.
Am aflat insa acum vreun an ca nu sunt the only gay in the village… Am iesit la un suc cu niste fosti colegi de clasa care au prins radacini pe acolo prin provincie. Si din vorba in vorba, din ras in ras… am ajuns la o discutie despre gay. Cum? La cateva mese distanta de noi se asezasera un tip si o tipa. Mi-au sarit ochii imediat catre tip… Era imposibil sa nu iti atraga atentia: a intrat in bar vorbind foarte tare cu tipa despre masa la care sa se aseze… si a scos un “hai fata sa stam aici ca sa ne vada barbatii mai bine”. El avea vreo 28-30 de ani, slab, imbracat ca o sorcova, parul un pic nespalat… negru cu cateva fire albe… avea un gentoi pe umar… o chestie de musama… si era cam uratel asa… per ansamblu. I-am intrebat pe fostii colegi cine este personajul. Raspuns inevitabil: “un poponar, da-l dreacu!”. Normal ca m-am enervat si am tinut teoria cu “nu e frumos sa ziceti asa de poponari… pentru ca ma simt jignit… Si de acolo a inceput discursul lor care m-a lamurit un pic… A fost ceva de genul… ca pe mine ma cunosc, ca eu nu sunt ca ala, ca eu niciodata nu as face si nu as zice ca el… Aprofundand… am aflat ca tipul se oferea pe tava absolut oricarui barbat din orasul meu natal care avea chef sa dea o muie. Sau sa “dea o buca”, cum s-au exprimat colegii. Mai mult, tipul chiar ii “hartuia” pe elevii liceului langa care locuieste… cu tot felul de aluzii sexuale (din ce au spus colegii… unele chiar au ajuns la infaptuire… cu unii pushtani din liceu). Ideea era ca toti il vedeau ca o subspecie umana… din cauza coportamentului. Am mai aflat ca este certat cu mai toate vanzatoarele din oras… pentru ca in toate magazinele in care intra face scandal sau se ia de clientii mai “aratosi”. Sincer, imi venea sa intru in pamant…

Dar apoi m-am gandit: cum a ajuns omul asta asa? Sa fie oare din cauza faptului ca fiind singurul gay de pe acolo (cel putin singurul din punctul lui de vedere) si stiind ca nu are sanse sa isi gaseasca semeni… a incercat sa forteze un pic nota printr-un coming out violent? S-a gandit ca nu are incotro… ca tropaie hormonii in el… si s-a dat la vreun hetero care dupa aia a raspandit vorba si el nu a mai avut incotro decat sa isi asume rolul…? Daca asa stau lucrurile… nu e in totalitate vina lui. Bazandu-ma pe discutia de atunci cu colegii… si pe ce am mai vazut si auzit intre timp… un gay intr-un oras mic este tinta preferata pentru batai de joc. Auzind tot timpul “poponar imputit” sau “te mai futi ma in cur prin boscheti”… si fiind abuzat sexual de tot felul de jegosi care se gandeau sa “dea o muie daca tot e poponar asta” doar ca sa se distreze la betie… tipul nostru s-a transformat in ceea ce am vazut eu. S-a mulat perfect pe “cerintele” si mentalitatea societatii in care doreste. A preferat, in loc sa ia bataie pentru ceea ce este, sa devina exact ceea ce isi imaginau cei din jur ca este un gay… si asa sa… se integreze ca un personaj marginalizat si de preferinta de ignorat.

Nu stiu cat cunoaste el despre comunitatea gay din Romania. Sau despre gay in general. Si nici nu stiu cat de mult vrea sa afle. Fiind transformat in ceea ce spuneam mai devreme… in lumea lui el este multumit de ceea ce are.

Eu am preferat sa plec cat mai departe de orasul meu natal. Intr-un oras mare, apoi in altul si mai mare. O pare din decizia de a pleca a fost bazata tocmai pe teama de a trai ca gay acolo…

Oare as fi ajuns la fel daca as fi ramas acolo?

Posted: June 5th, 2009 under Story of Lust.

WordPress database error: [Table './totalgr_jurnal/gay2gay_comments' is marked as crashed and should be repaired]
SELECT * FROM gay2gay_comments WHERE comment_post_ID = '426' AND comment_approved = '1' ORDER BY comment_date

Write a comment