Hai sa aflam despre noi!

lntg.gif

Ca in fiecare an, miscarea gay moare dupa Gay Fest. Nu se mai aude nimic despre vreo lupta pentru drepturi, nu se mai aude nimic nici macar de Gay Fest. Imi amintesc faptul ca anul acesta s-a spus ca nu va fi o Parada Gay - pentru ca nu avem ce sarbatori - ci un Mars Gay - pentru ca ne cerem drepturile. Bine si minunat, total de acord. In cazul acesta argumente potrivit carora “Marsul a fost un succes anul acesta… a venit multa lume, ne-am distrat…” nu mi se par a ajuta cauza. Daca a fost un Mars, hai sa il facem sa insemne ceva. Am incercat sa aflu parerea organizatorilor despre ce s-a intamplat, asta in virtutea avantului pe care il luasem pentru a ajuta Accept. Cu toate ca “trimisii speciali” ai organizatiei mi-au comentat pe acest blog ca parerea mea nu conteaza in comunitatea gay si Accept nu are nevoie de mine…
Am intrat mai intai pe blogul Accept. Surpriza! Blogul contine doar un mic anunt ca va fi Gay Fest (apropo… s-a terminat de cam mult timp Gay Fest) si nimic mai mult. Nici macar “dragi gay care ati participat la Marsul Gay… iata ce am reusit sa facem anul aceasta….”. Nu vreau sa critic pe nimeni in articolul asta. Doar spun prin ce trec eu, incercand sa aflu care sunt concluziile evenimentelor de anul acesta. Si ma pun in pielea oricarui gay din Romania care vrea sa afle informatii despre comunitatea gay.
Am mers mai departe pe site-ul oficial Accept… si nici aici nu gasesc amanunte prea multe despre “lupta” gay pentru drepturi. Ah, am gasit ceva despre parteneriatele civile… din 2006. Si am gasit ceva ce mi s-a parut interesant - un button care ma trimitea la “Comunitatea gay din Romania”. Am apasat cu incredere… si zap: aflu ca in Bucuresti exista un singur club Gay - Purple (cu toate ca pe prima pagina se face reclama si la Corner Club, de exemplu). Si mai aflu ca eu, ca gay in Bucuresti, ma pot intalni cu alti gay in Parcul Operei… in Zona Universitate (Teatrul National - aleile din fata, B-dul Magheru intre Piata Universitatii si Piata Romana, fantanile din Piata Universitatii, iesirea din pasaj spre Universitate; pasaj; toaleta), B-dul Kiseleff, intre Arcul de Triumf si Piata Presei Libere (aleea din spatele zonei verzi de vizavi de Muzeul Satului) si Parcul Herastrau (intrarea de la Televiziunea Romana), Gara de Nord (parcul si toaletele publice). Poftim? Asociatia care imi apara drepturile, in anul 2009 ma trimite la toaleta in Gara de Nord si pe o alee obscura pe Kiseleff sa intalnesc alti gay? Tot la WC sunt trimis si in Galati si in Constanta… Citesc din valorile Accept: Respectam dreptul la demnitate personala si de grup,    Sustinem si incurajam afirmarea identitatii si respectul de sine, Actionam cu profesionalism. Ok, you start doing that, please! It’a about time…!
Trec peste si ma straduiesc sa aflu ce face Accept pentru noi astia mai prosti care stam acasa si nu vrem sa mergem la Marsul Gay pentru ca suntem niste lasi si nici macar nu avem voie sa comentam ceva despre Mars daca nu am fost! Si merg, ca orice om normal la cap, la raportul lor de activitate. Ala din 2007. Sau ala din 2005-2006… pentru ca in 2008 nu scrie pe nicaieri ce au facut… Se spune in raportul pe 2007 ca MISIUNEA Accept este “Apararea si promovarea drepturilor persoanelor LGBT (Lesbiene, Gay, Bisexuali, Transgender) din România, ca drepturi ale omului”. Perfect de acord! You do that too! In februarie 2007 au luptat împotriva politizarii procesului de alegere a membrilor Colegiului Director CNCD prin propunerea dlui Nanu Ilie ca membru in Colegiul Director CNCD. A mai trimis Accept apoi o Scrisoare catre Ministerul Sanatatii Publice privind criteriile de excludere a donatorilor de sânge. Apoi i-au mai trimis lui Cioroianu (ministru de externe atunci) niste recomandari facute de societatea civila la o conferina OCSCE, au mai scris o scrisoare ministrului muncii legata de alegerea sefului Agentiei Nationale pentru Egalitatea de sanse între Femei si Barbati… Au reusit sa scape de un ordin al ministerului sanatatii prin care se interzicea profesorilor homosexuali sa predea. Ne-a scapat de un referendum prin care se urmarea introducerea sintagmei “casatoria este intre un barbat si o femeie” (chestie de care nu am scapat pana la urma). Au distribuit prezervative… au mai facut un Gay Fest (ala cu oua si pietre multe) si au dezvoltat pagina de internet: “Portalul a fost dezvoltat pe baza vechiului site accept-romania.ro. Din ianuarie 2007, când a fost lansat siteul si pâna în iunie 2007 au fost înregistrate un numar de 59000 de intrari.”

Succesuri!

Va intreb pe voi, cititorii blogului Gay2Gey… merita sa ajutam sau e mai bine sa stam in banca noastra?

Posted: May 27th, 2009 under Story of Lust.

WordPress database error: [Table './totalgr_jurnal/gay2gay_comments' is marked as crashed and should be repaired]
SELECT * FROM gay2gay_comments WHERE comment_post_ID = '424' AND comment_approved = '1' ORDER BY comment_date

Write a comment